Minu kaheksandaks päris koduõlleks valisin Grainfatheri retseptide hulgast Jacked Up! American Pale Ale. Seda laari ei tee ma iseendale vaid ca 2 kuu pärast toimuvate firma suvepäevade tarbeks. Loodan, et tuleb siis kogu kollektiivile meelepärane kraam.
Illustratsioon: Grainfather.com
Viimati täiendatud:
Lõhn ja maitse:
Aroom: roosa greip, melon, passioon ja sidrun. Maitses on esmalt tunda iiriselaadseid noote. Põnevat iseloomu lisab roosi kroonlehtede ja roosa greibi laadne maitse.
Jacked Up! üldised näitajad:
- OG: 1.054
- FG: 1.012
- ABV: 5.5%
- IBU: 35
- EBC: 19
Komponendid:
- Jahvatatud linnased (kokku 5.28 kg):
- Maris Otter linnas 4.9 kg
- Cara Gold linnas 0.38 kg
- Humalad:
- 6g Pacific Jade
- 40g Columbus
- 80g Citra
- 80g Centennial
- 50g Summit – asendasin Simcoe’ga
- Pärm: 2 pakki Mangrove Jack’s M44 West Coast
- Vesi
- 10g Irish Moss
- Suhkur (villimisel)
Üldine Jacked Up! retsept:
Meskimine:
- Sissemeskimine @68°C 60 min
- Kuumutus 75°C 10 min
Loputus:
- 16 L 75°C
Keetmine:
- Keetmine 100°C juures 90 min
- 6g Pacific Jade humalaid lisatakse 60 min enne lõppu
- 40g Centennial, 40g Citra, 40g Columbus humalaid lisatakse keedu lõpus.