Minu 46. õlu – Mangrove Jack’s Mexican Cerveza

Teiseks minu poolt käima pandud Mangrove Jack’s International Series tooteks sai Mangrove Jack’s Mexican Cerveza. See on üldse esimene kord, kui ma Mehhiko õlut teen.

Viimati täiendatud: juuni 22, 2016 @ 14:04

 

Mangrove Jack’s Mexican Cerveza

Pruulmeistrid ütlevad tema kohta nii: See kerge, õrn lager on delikaatselt maitsestatud. Mõeldud Mehhiko palavuses värskenduse pakkumiseks. Lisa klaasi ka tükike laimi et nauding oleks täiuslik!

Tegemist on siis Mangrove Jack’si poolt äsja väljalastud uue rahvusvaheliste õllede tootesarja tootega. Tavapärastest Mangrove Jack’s toodetest erineb see sari selle poolest, et kontsentraat on plekkpurgis. Minu hinnangul ongi tegemist teatud määral odavama (hind 15.20 EUR) sarjaga. Eraldi kasutusjuhendile ei ole kulutusi tehtud, juhend on ainult pakendil. Pärm, mis kaasas, on nö nimetu. Ehk siis ma ei teagi, mis tüüpi pärm see on. Aga loodetavasti siiski õlu ise tuleb Mangrove Jack’si nime vääriline.

Protsess oli sedakorda pisut erinev

  • Valasin 1,7 kg Mangrove Jack’s Mexican Cerveza kontsentraadi nõusse.
  • Valasin Mangrove Jack’s õllekomplekti parandaja nõusse.
  • Keetsin 1 liitri vett ja valasin kontsentraadi purki.
  • Keetsin 1 liitri vett ja valasin komplekti parandaja pakendisse.
  • Segasin mõlema pakendi sisu korralikult keeva veega läbi, et selles viimanegi piisk kätte saada ja valasain mõlema pakendi sisu nõusse.
  • Ainult 2 liitriga oli segamise protsess pisut vaevalisem – oli vaja kauem segada, et kõik korralikult lahustuks.
  • Lisasin otse kraanist külma vee, kuni 23 liitri märgi saavutamiseni.
  • Segasin korralikult läbi.
  • Eemaldasin üleliigse vahu ja mõõtsin ära – tulemuseks 1.038. Natuke madala võitu. Oleks oodanud kõrgemat näitu.
  • Puistasin pärmi peale ja segasin korralikult läbi.
  • Paigaldasin õhuluku ja panin ca 22 kraadisesse toanurka seisma. Juhend lubab, et temperatuur võib olla suisa 18-30 kraadi.

Edasi

Nüüd peaks käimine kestma 5-7 päeva ehk siis ilmselt 19.05 paiku peaks ta valmis olema. Soovitud lõppnäit peaks olema 1.008 (komplekti parandajaga ilmselt pisut kõrgem). Siis villin pudelisse. Hoian pudeleid 7 päeva toasoojas ja siis veel 2 nädalat külmas. Valmis peaks ta lõplikult olemas siis 9. juuni paiku.

19.05 – Oli aeg villimiseks

Nii nagu samal päeval käima pandud Munich Lager, ei käinud ka Mexican Cerveza liiga kaua. Neljanda päeva õhtuks oli mulksumine katkenud. Aga kuna õhulukus teatav surve veel sees püsis, siis villima hakkasin alles kuuendal päeval.

Mõõtmisel sain laageriga sama tulemuse ehk 1.014.  Ja see teeb algset näitu arvestades üsna lahja kanguse, ca 3,5% kanti. No siis on ka see õlu jalgpalli EMi  vaatamise ajaks parajalt leebe rüübe.

Sain kokku 40 x 0,5 liitrist pudelit + 10 x 0,33 liitrist proovipudelit.

Nüüd siis hoian teda nädala jagu toas ja 26.05 panen külma, kus ta peab olema veel 2 nädalat ehk kuni 09.06.

25.05 – Külma minek lükkub edasi

Kuna külmkapp on hetkel ääreni täis, siis seda õlut ma homme korraga külma ei saagi panna. Täna panin külma 10 x 0,33-liitrist proovipudelit. Neid hakkan siis järgnevatel päevadel katsetama. Ülejäänud laari hakkan külma panema ilmselt jupikaupa ehk nii kiiresti, kui külmkapis ruumi tekib.

29.05 – Panin pool laari külma

Külmkapp on ikka veel väga täis ja täna sain sellest laarist poole ehk 20 pudelit külma panna. Ülejäänud lisan siis jooksvalt, vastavalt ruumi tekkimisele.

Olen paari proovipudelit ka juba avanud ja võin öelda, et tegu on üsna hea januõllega. Maitses midagi erilist välja tuua ei oska, aga midagi Mehhikopärast selles on. Seega paras jalgpalli EMi õlu.

22.06 – Mexican Cerveza on üks hea januõlu

Olen seda õlut nüüd vähehaaval tarbinud ja saan öelda, et ta on pisut iseloomutu ja natuke vesine, aga sellegipoolest üks hea suvine janukustutaja. Seal juures siis ka mitte eriti kange. Õhtuseks jalgpalli vaatamiseks just paras. Teatud Mehhikopärasus on täiesti olemas. Värv ilus kuldkollane. Vahtu vähevõitu ja see pole ka püsiv. Üks pilt siis ka:

Mangrove Jack's Mexican Cerveza

Minu 45. õlu – Mangrove Jack’s Czech Pilsener

Esimene Mangrove Jack’s International Series toode, mis minu poolt käima läks oli Mangrove Jack’s Czech Pilsener.

Viimati täiendatud: juuni 22, 2016 @ 18:17

Mangrove Jack's Czech Pilsener

Pruulmeistrid ütlevad tema kohta lühidalt nii: Rikkaliku humala maitsega Tšehhi pilsner on suurepärane janukustutaja!

Tegemist on siis Mangrove Jack’si poolt äsja väljalastud uue rahvusvaheliste õllede tootesarja tootega. Tavapärastest Mangrove Jack’s toodetest erineb see sari selle poolest, et kontsentraat on plekkpurgis. Minu hinnangul ongi tegemist teatud määral odavama (hind 15.20 EUR) sarjaga. Eraldi kasutusjuhendile ei ole kulutusi tehtud, juhend on ainult pakendil. Pärm, mis kaasas, on nö nimetu. Ehk siis ma ei teagi, mis tüüpi pärm see on. Aga loodetavasti siiski õlu ise tuleb Mangrove Jack’si nime vääriline.

Protsess oli sedakorda pisut erinev

  • Valasin 1,7 kg Mangrove Jack’s Czech Pilsener kontsentraadi nõusse.
  • Valasin Mangrove Jack’s õllekomplekti parandaja nõusse.
  • Keetsin 1 liitri vett ja valasin kontsentraadi purki.
  • Keetsin 1 liitri vett ja valasin komplekti parandaja pakendisse.
  • Segasin mõlema pakendi sisu korralikult keeva veega läbi, et selles viimanegi piisk kätte saada ja valasain mõlema pakendi sisu nõusse.
  • Ainult 2 liitriga oli segamise protsess pisut vaevalisem – oli vaja kauem segada, et kõik korralikult lahustuks.
  • Lisasin otse kraanist külma vee, kuni 23 liitri märgi saavutamiseni.
  • Segasin korralikult läbi.
  • Eemaldasin üleliigse vahu ja mõõtsin ära – tulemuseks 1.038. Natuke madala võitu. Oleks oodanud kõrgemat näitu.
  • Puistasin pärmi peale ja segasin korralikult läbi.
  • Paigaldasin õhuluku ja panin ca 22 kraadisesse toanurka seisma. Juhend lubab, et temperatuur võib olla suisa 18-30 kraadi.

Edasi

Nüüd peaks käimine kestma 5-7 päeva ehk siis ilmselt 19.05 paiku peaks ta valmis olema. Soovitud lõppnäit peaks olema 1.008 (komplekti parandajaga ilmselt pisut kõrgem). Siis villin pudelisse. Hoian pudeleid 7 päeva toasoojas ja siis veel 2 nädalat külmas. Valmis peaks ta lõplikult olemas siis 9. juuni paiku.

20.05 – Vaikselt veel mulksub

Kuigi kõik muud näitajad ja arengud olid nende kolme korraga käima pandud International Series õlledega sarnased, siis käimisega on see Czech Pilsener kõige paremini hakkama saanud. Nädal on täis ja vaikselt veel mulksub. Vaatan homme uuesti, kas läheb pudelisse või lasen tal veel omaette olla.

22.05 – Panin lõpuks pudelisse

Kuigi see Czech Pilsener käis oma “vendadest” mitu päeva kauem, see siiski tema lõppnäitudele abiks ei tulnud. See oli täpselt sama, mis varem lõpetanud laaridel – 1.014. Aga kuna vaikus oli nüüdseks majas, siis pudelisse ta läks.

Sain kokku 40 x 0,5 liitrist pudelit + 9 x 0,33 liitrist nö proovipudelit. Nüüd siis hoian neid 7 päeva toasoojas (kuni 29.05) ja siis 2 nädalat külmas (kuni 12.06).

Kokkuvõtteks peab esimese etapi põhjal nende International Series toodete kohta ütlema, et väga sarnased on. Eriti oma näitude poolest. Loodan, et tulemus saab siiski olema eristuv, joodav ja nauditav.

29.05 – Panin pool laari külma

Kuna külmkapp on ääreni täis, siis sain ainult pool laari ehk 20 x 0,5 liitrist pudelit külma panna. Lisaks siis ka 0,33 liitrised proovipudelid. Ülejäänud laari panen siis jooksvalt külma, kui ruumi tekib.

08.06 – Tõeline Tšehhi pilsner!

Olen nüüd vaikselt juba mekutama hakanud seda õlut ja pean andma talle väga kõrge hinnangu. Tõeline tšehhi pilsner. Just õige tšehhipärase humalaga. Ja üsna tugeva humalaga. Kui pimetesti peaks tegema, siis ütleks ilmselt, et tegu on Pilsner Urquelli või Staroprameniga vms. Igatahes tšehhi õllega. Panen “hea õlu” märgi külge ja jätan meelde.

22.06 – Väga hea ja ilus õlu on

Muudkui rüüpan seda märjukest ja kiidan. Üks ilus pilt ka:

Mangrove Jack's Czech Pilsener

Uued Mangrove Jack’s margid tulnud ja läheb taas pruulimiseks

Pruulmeistrid üllatasid äsja Uus-Meremaalt saabunud täiesti uue Mangrove Jack’s International Series tooteseeriaga. Need on pakendatud tavapärastesse plekkpurkidesse, mis Mangrove Jack’s puhul seni tavaline pole olnud.

International Series valikus on 8 toodet

Dutch Lager, Mexican Cerveza, Munich Lager, Bavarian Wheat, Belgian Ale, Czech Pilsner, Irish Stout ja Tyneside Brown Ale. Ja nende hulgast plaanin ma esimesena ette võtta järgmised: Munich Lager, Czech Pilsner ja Mexican Cerveza.

Mangrove Jack's International Series

Kui sel nädalal kätte saan, siis jaanipäevaks peaks tarbida saama küll.

23.05 – Vennakesed istuvad toasoojas ja ootavad külma saamist

Mangrove Jack's International Series õlled istuvad toasoojas ja ootavad külma minemist

Minu 44. õlu – Midas Touch Golden Ale (2. katse)

Eelmisel aastal olin seda õlut, Midas Touch Golden Ale (Munons Premium Gold seeriast) korra juba teinud, aga tookord olid toas liiga kõrged temperatuurid, siis panin ta käima keldrisse ja kuna seal oli üsna jahe, siis kasutasin spetsiaalset pärmi, mitte seda, mis komplektiga kaasas oli. Nüüd saan teha teda nö originaalsete vahenditega ja õigel temperatuuril.

Viimati täiendatud: juuli 8, 2016 @ 21:35

Muntons Premium Gold - Midas Touch Golden Ale

Pruulmeistrid ütlevad tema kohta nii:

Midas Touch Golden Ale – see on värskendav kerge pale ale rikkaliku kuldse värvi ja iseloomuliku mõrkja humala mekiga. Õrn kutse lagerisõpradele inglise bitterite maailma.

Hind: 27.50 EUR

Tegemist on siis komplektiga, kuhu täiendavat suhkrut lisada ei tule. Pakend sisaldab 2 plekkpurki, kus juba kõik vajalik sees on.

Midas Touch Golden Ale valmistamise protsess

  • Pesin ja desinfitseerisin päev varem nõud ja muud tarvikud.
  • Valasin Midas Touch Golden Ale õllekontsentraadid nõusse.
  • Keetsin 2 x 1,75 liitrit vett ning valasin kontsentraadi purkidesse ja segasin korralikult ning valasin samuti nõusse, et kogu kraam korralikult kätte saada.
  • Segasin tugevalt, kuni kõik oli segunenud.
  • Lisasin kraanist (valasin kõrgelt, et aereeruks paremini) külma vee kuni 23 liitri märgini.
  • Eemaldasin üleliigse vahu.
  • Mõõtsin ära – tulemus 1,044.
  • Riputasin pärmi peale.
  • Segasin läbi.
  • Panin kaane peale.
  • Paigaldasin õhuluku.
  • Panin ca 22 kraadisesse toanurka seisma.

Edasi

  • Nii nagu ikka peaks käimine kestma 4-6 päeva ehk siis kuni ca 04.05.
  • 01.05 – Pesen ära piisava koguse pudeleid ja panen kuivama.
  • 04.05 – Villin pudelisse (kui käimine on lõppenud ja näit on 1.014) ja hoian neid toasoojas 1 nädala.
  • 11.05 – Panen külma, kus hoian neid 2 nädalat.
  • 25.05 – Peaks see õlu olema lõplikult tarbimisküps.

03.05 – Käib ikka mehiselt

Hetkeseisuga on küll selline seis, et ega selle õlle villimiseks homme ei lähe. Mulks on senini tihe ja tugev. Aga ega mul kiiret ei ole. Eks homme vaatab uuesti.

05.05 – Ikka veel käib

6 päeva käinud ja tiksub veel paraja sagedusega. Pulli pärast tegin kaane lahti, et mõõta, mis ta ka näitab. Hetkel mitte veel liiga hästi: 1.016 oli näit. Seega las mulksub. Usun, et 1.014 on küll 1-2 päevaga kättesaadav.

07.05 – Ikka veel tiksub

Küll üsna vaikselt ja pika vahega, aga tiksub. Lasen tal 24h veel samas seisus olla ja siis ilmselt panen ikkagi pudelisse ära. Küllap on seks ajaks ka näit 1.014 või madalam.

10.05 – No ei tule lõppu!

Ikka tiksub. Mulksu vahe on 20-30 sekundit. Aga siis paneb 5-6 mulli korraga. Käsi ei tõuse kuidagi teda ära villima. Ootan paar päeva veel.

11.05 – Pesin pudelid ära

Tänaseks on teine pisut vagasemaks jäänud (kuigi tiksub veel pisut). Pesin pudelid ära ja homme läheb ilmselt villimiseks.

12.05 – Sain lõpuks pudelisse

Tänaseks oli lõpuks tiksumine lõppenud ja sain ära villida. Ehk siis 8 päeva käis ta oodatust kauem. Loodan, et see midagi halba ei teinud.

Näit oli 1.012, mis annab kanguseks ca 4,2%.

Sain 46 x 0,5 liitrist pudelit, mida hoian nüüd 7 päeva (kuni 19.05) toasoojas ja siis 2 nädalat (kuni 02.06) külmas.

19.05 – Panin külma

Täna oli siis see päeva, kui nädal aega toasoojas karboniseerumist sai mööda ja oli aeg õlleke külma panna. Paar päeva tagasi külma pandud proovipudel sai eile mekitud ja tulemus oli kiiduväärne. Seega tõotab tulla hea õlu. Alates 02.06 peaks ta olema siis joomisküps.

08.07 – Väga hea õlu on!

Nüüd juba ca 1,5 kuud laagerdununa muutub see õlu iga päevaga paremaks. Annan talle “Hea õlu” tunnustuse ära. Tegin pilti ka.

Midas Touch Golden Ale

Minu 43. õlu – Mangrove Jack’s Australian Pale Ale

Mangrove Jack’s tootesarjast oli mul üks, tõenäoliselt hea, mark seni proovimata – Australian Pale Ale. Olen sama nimetusega õlut küll varem teinud, aga see oli Coopersi toode. Tookordsest teost mul just väga palju meeles ei ole, aga ega ta nüüd mul üks lemmikuid ei olnud. Seekordsest teost loodan paremat.

Viimati täiendatud: mai 25, 2016 @ 22:19

Mangrove Jack’s Australian Pale Ale

Mis ta siis on – Mangrove Jack’s Australian Pale Ale?

Pruulmeistrid ütlevad nii:

See on ideaalne ülevaade parimatest Austraalia humalatest. Ta on tõeline Austraalia versioon American Pale Ale’st. Suurepäraselt linnaseline ja kuiva järelmekiga ning lisaks on komplektiga kaasas dry hop humalad Galaxy ja Ella.

ABV Umbes : 5,1%
Kibedust : 2.5 / 5
IBU : 30-40
Värv: kuldne

Hind: 21 EUR

Pärm – M44

Kaasas oli varasemaltki äraproovitud pärm US West Coast M44, mille kijrleduse veelkord välja toon.

M44 pärm

Aktiivne kuivpärm, sobilik Ameerika stiilis ale’ide jaoks. Annab erakordselt puhta maitse, mis aitab esile tuua humala omadused.

PÄRMI SORDI KIRJELDUS

Kuna USA’s on käsitööõlu väga populaarne, tekkis seal nõudlus pärmi järele, mis aitaks esile tuua unikaalsete koostisosade mitmekülgsed maitseid. Ameerika Lääneranniku Pärm on kõrge sumbuvustasemega pinnakääritussort. Tekkiv happelisus on keskmisest kõrgem, mis lubab teravalõhnalise tsitruse laadsel humala aroomil esile kerkida ning samas võimendab röstitud ja tumedate linnaste omadusi. Kui plaanite kasutada palju kallist, maitserohket humalat õllele iseloomu andva komponendina, siis on soovitatav just see sort.

TEHNILISED OMADUSED

Sordi liigitus: Pagaripärm (Saccharomyces cerevisiae)
Soovitatud temperatuuri vahemik: 18-23°C
Näidud: (5-kõrge;1-madala)
Sumbumine: 4
Helvestumise kiirus: 4
Tihedus: 3
Elus pärmi rakke: >5 x 109 (rakku grammi kohta)
Kaal kuivalt: 93-96%
Metsik pärm: 6 raku kohta
Baktereid kokku: 6 raku kohta
GMO staatus: GMO vaba

KÄÄRITUSE MÄRKUSED

See pärm käärib energiliselt ning on kõrge sumbuvustasemega. Käärimise protsessis tekkiv vaht saavutab maksimaalse taseme kahe päeva jooksul ning enamus pärmi kihist kaob põhikääritusprotsessi käigus. Soovitatav on kääritada suuremal temperatuuril ku 18°C, käärimis aeg oleneb virde tugevusest, jahutamisest, koostisest ja jahutamise kiirusest.

TÄHELDATAVAD OMADUSED

AROOM

Äärmiselt neutraalne sort, isegi kui kasutatakse kääritamisel kõrgema erikaaluga virretes ja soojematel temperatuuridel. Võimendab teravalõhnalise tsitruse ja männi humala aroome ning röstitud ja tumeda linnase aroome.

MAITSE

Selle sordiga kääritatud õlled tulevad kuivad ja karged. Sobilik Ameerika stiilis ale’ide humala omaduste välja toomiseks. Madala alkoholi sisaldusega ale’id võivad valmida lahjana, ilma spetsiifilste omadusteta või kibedatena, kui meskimise käigus ei pöörata tähelepanu temperatuurile. Happelisus on parajalt kõrge, mis võimendab humala maitset.

KÕRGE ALKOHOLI SISALDUSEGA ÕLLED

Kuna see sort on üsna neutraalne, on see sobilik kangete ale’ide jaoks, mis on lihtsa linnase kooslusega. Alkohol on maitse ja aroomi dominantne koostis osa ning see on pehme poolsem.

Australian Pale Ale protsess

Kasutasin nagu ikka suhkru asemel Mangrove Jack’s õllekomplekti parandajat. Jahe vesi tuli otse kraanist.

  • Pesin ja desinfitseerisin päev varem nõud ja muud tarvikud.
  • Valasin Mangrove Jack’s Australian Pale Ale õllekontsentraadi ja Mangrove Jack’s õllekomplekti parandaja nõusse.
  • Keetsin 2 x 1,5 liitrit vett ning valasin kontsentraadi ja parandaja pakenditesse ning segasin korralikult ja valasin samuti nõusse, et kogu kraam korralikult kätte saada.
  • Segasin tugevalt, kuni kõik oli segunenud.
  • Lisasin kraanist (valasin kõrgelt, et aereeruks paremini) külma vee kuni 23 liitri märgini.
  • Eemaldasin üleliigse vahu.
  • Mõõtsin ära – tulemus 1,050.
  • Riputasin pärmi peale.
  • Segasin läbi.
  • Panin kaane peale.
  • Paigaldasin õhuluku.
  • Panin ca 22 kraadisesse toanurka seisma.

Edasi

  • Lasen nüüd käia 7 päeva ehk kuni 6. maini. Soovitav näit selleks hetkeks 1,015 või madalam.
  • 6.05 lisan humalagraanulid ja lasen veel 3 päeva käia või kuni täieliku vaikuseni. Soovitav lõppnäit 1.012.
  • Samal ajal (07.-08.05) pesen ära ka soovitud koguse pudeleid.
  • 09.05 villin läbi suka teise nõusse ümber.
  • 10.05 villin pudelisse ja hoian pudeleid 2 nädalat toasoojas.
  • 24.05 panen külma.
  • 07.06 on õlu täielikult tarbimisvalmis.

03.05 – On teine suht vaikseks jäänud

Kui oleks kirjas olnud, et käimine kestab 4-6 päeva, siis oleks OK, aga kuna juhend ütleb, et tuleb 7 päeva lasta käia, siis loksutasin seda nõud pisut, et ta vähe aktiivsem oleks. Eks siis reedel, kui 7 päeva täis, vaatab üle ja mõõdab.

06.05 – Lisasin humala

Nii nagu plaanitud, lisasin täna õhtul nädal aega käinud õlle sisse humagraanulid. Puistasin otse nõusse, mitte ei kasutanud sukka. Muuseas võtsin ka näidu, mis oli täiesti OK – 1.014-1.015 ja see on täpselt selline, nagu juhendis nõutud. Pärast humala lisamist läks uuesti vaikselt tiksuma. Nüüd siis järgmisena villin 09.05 teise nõusse ümber ja päev hiljem panen pudelisse.

10.05 – Villisin teise nõusse ümber

Plaani järgi pidi see juhtuma eile, aga kuna teine samal ajal käinud õlu käis edasi, siiis ei saanud ümbervillimiseks teist nõud kätte ja pesin eile siis kolmanda nõu ära ning täna soristasin õlle sellesse ringi.

Kuna olin unustanud aga suka läbi keeta, siis tegin seda esmakordselt tiheda sõelaga. Huvitaval kombel tuli sõela sisse suht vähe sodi, sest see oli üsna nõu põhja vajunud. Aga ca 20.5 liitri kohal oli kõik – mitte üks tilk rohkem kätte ei saanud, sest sealtmaalt oli asi juba üsna paks pudru. Seega ca 2,5 liitrit läks kaotsi. Aga pole hullu, kui allesjäänud osa vähem setet sisaldab.

Püüdsin ka näitu võtta. Aga see oli üsna raske, sest ümbervillimisel tekkis palju vahtu. Mingi ligilähedase näidu sain ja see oli vast 1.009-1.010. Pole paha. Kanguseks annab see ca 5,3-5,4%.

Pudelisse panek sõltub nüüd sellest, kas läheb veel tiksuma või kas samal ajal teine käimasolev õlu vaikseks jääb. Aga ilmselt siiski panen ta homme (10.05) pudelisse ära.

11.05 – Panin pudelisse

Pärast ümbervillimist enam uut aktiveerumist ei tekkinud ja täna oligi aeg ta siis lõpuks pudelisse panna. Eilse ebakindla mõõtmise tõttu mõõtsin täna uuesti. Ja oligi eilne nöit pisut optimistlik. Tegelikult sain täna kätte 1.011. Mis on siiski parem, kui juhendis nõutud.

Sain 41 x 0,5 liitrist pudelit ja hoian neid nüüd 2 nädalat ehk kuni 25.05 toasoojas ja siis panen veel nädalaks külma.

25.05 – Saabus aeg külma panna

Kaks nädalat toasoojas hoidmist möödas ja täna oli päev see õlu külma panna. Oli paar proovipudelit juba varem külma pannud ja ära mekkinud ning tulemus oli hea. Seega panin selle laari südamerahuga külma. Nädala pärast (ehk 01.06) peaks juba tarbimisvalmis olema.